Massimo Lentsch
“Min vin repræsenterer kulminationen af ​​et helt års arbejde i vinmarkerne – dag ud, dag ind – op til tidspunktet for høst og vinificering, og derefter også af dens år med modning og udvikling. Dette er en proces, hvori jeg stille og med ydmyghed og dedikation giver mit alt, hele tiden søger nye følelser og oplevelser: dem, som en mand har brug for for at blive ved med at give sig selv nye mål. Det er, hvad vin giver dig: et nyt mål at nå hvert år, og lige siden jeg begyndte at interessere mig for den og derefter producere den, har jeg forstået, at det frem for alt var dette, jeg havde brug for. Hver årgang fortæller historien om vejrforholdene og om det arbejde, der udføres i vinmarkerne, men den taler også – og især – om mig, fordi jeg overfører min personlighed, min karakter og min viljestyrke til hver flaske. Derfor besluttede jeg at sætte mit navn på dem.
Beslutningen om at skabe vinmarker og en vingård på Etna kommer på et bestemt tidspunkt i mit liv, hvor meget har ændret sig på det personlige plan: en slags milepæl, der markerer en væsentlig forandring. At producere vine af høj kvalitet i en zone, der er meget “trendy”, men også ekstremt konkurrencedygtig, repræsenterer en stor udfordring for mig, og en som jeg har til hensigt at vinde.
Jeg er ikke lige mødt op på Etna, med en formodning om at have opdaget noget nyt. I de sidste 15 år har jeg haft mulighed for at lære en masse lokale producenter at kende, som jeg respekterer, sammen med deres vine. Jeg har lyttet til deres historier og besøgt deres vinmarker og vingårde. Jeg har mødt de avlere, der arbejder på markerne hver dag, de mennesker, der er en integreret del af Etnas mad- og vinscene, og jeg har i stilhed observeret vulkanens majestæt, hvor det er lykkedes mig at forstå den utrolige rigdom og autenticitet, det lykkes. i at give til dem, der bor langs dens skråninger. Jeg har valgt at producere vin på den nordlige, den mest velegnede til det vinfremstillingsprojekt, som jeg har i tankerne. Med oplevelsen bag mig af en region, der er vulkansk på en anden måde, Lipari, vil jeg gerne fortsætte med at lede efter friskhed og elegance, og foretrækker god syre frem for voldsomme tanniner og et højt niveau af alkohol. Mine er ikke vine, der skriger, men derimod hvisker følelser i et sprog med en musikalsk klang, rig på de subtile detaljer, som jeg uden at tvinge forsøger at bringe frem. Designet til at være særprægede, er de produkter fra vindyrkningsmiljøer med solide kulturelle rødder, hvor særligt udvalgte oprindelige sorter vokser i terroirer udstyret med den ældgamle tradition, der gør dem originale og unikke.”

Filosofi
Vi er forpligtet til at praktisere en håndværkerlignende form for vindyrkning, idet vi tager omhyggelig pleje af hver enkelt vinstok, for at give udtryk for alle nuancerne i vores generøse og komplekse jord. Vi fortolker fremskridt som et instrument, der kan bevare og forbedre vores naturlige omgivelser og samtidig bevare deres identitet og deres miljømæssige og menneskelige rigdom.
Metoder
Vores valg søger at fremhæve en tusind år gammel vinfremstillingstradition, der modstår de ekstreme forhold, der findes i vulkanske områder: vores vinmarker, trænet ved hjælp af Etna alberello-systemet og hovedsageligt af upodede vinstokke, er ægte kunstværker, der er i harmoni med naturen. Hver vinstokke plejes omhyggeligt, uden herbicider eller kemikalier. I vingården bruger vi kun hjemmehørende gær, og vi finer ikke vinen, og bevarer dermed frugtens oprindelige karakteristika.
Grøn praksis
Alle Massimo Lentsch-vinene overholder økologiske og veganske protokoller, men uanset certificeringer er vores forpligtelse at beskytte miljøet og de mennesker, der bor i det. Dette er den rigtige måde at vise respekt for den region, der er vært for os.

SorgenfriVin lagerfører følgende af Massimo Lentsch økologiske vine:

San Teodoro Etna Rosso
Carricante IGT
Consentino Etna Rosso

Vine fra Massimo Lentsch

Viser alle 2 resultater