Toscana – Tenuta Maiano

Tenuta Maiano blev grundlagt i 2000 af Gianfranco Nigi, en vinekspert fra Toscana, der er uddannet agronom. Gianfranco Nigi har besluttet sig for at investere i økologisk vindyrkning for derigennem at beskytte miljøet for pesticider og kunstgødning.
På Tenuta Maiano benyttes kun natur gødning og naturlige metoder til skadedyrs bekæmpelse, hvilket betyder at Tenuta Maiano kan producere rene økologiske produkter.
Vingården er på 55,6 hektar og er beliggende i Montespertoli området nær på Firenze. Af disse 55,6 hektar er ca. 18 hektar vinmarker i og omkring bakkerne ved byen Montespertoli. Et område ideelt til vindyrkning. Vinmarkerne ved San Quirico og Fezzana dyrkes Chianti D.O.C.G. Maiano, Chianti D.O.C.G. Colli Fiorentini og Rosso Toscano I.G.T. I området nær Lungangnana dyrkes Chianti D.O.C.G. Lungagnana, Chianti D.O.C.G. Montespertoli, Sangiovese I.G.T. Rosato Toscano I.G.T. Capriccio og de to hvide I.G.T. vine Albo og Poggio Al Sondolo. Desuden har Tenuta Maiano 2500 oliven træer. Vingården har 2 kældre en til vin fremstilling og en hvor vinen flaskes og lagres.